Gezonde pups uit pure werklijn.

 

 

 

 

19-12-2015 heeft de dekking plaats gevonden.

 

Nu twee weken geleden dat ze gedekt is.

De eerste symptomen beginnen al te komen, veel eten en lekker aanhankelijk.

 

Maandag 18 januari gaan we een echo laten maken.

Faith ziet er goed uit.

We halen haar nu al af en toe in huis om te laten wennen, want wij willen graag dat ze in huis bevalt.

Zo kunnen wij haar natuurlijk nog beter in de gaten houden.

En natuurlijk de pups beter socialiseren.

 

De echo gehad en Faith is dragend!

Zag er allemaal goed uit.

Het kon nog wel eens een groot nest worden.

 

 

 

14-2-2016 is het B-nest From the Road Force geboren! 2 reutjes zijn op 15-2 geboren. Faith is dus op haar verjaardag (14-2) moeder geworden J En ze doet het super!

 

Het liefste wilde ze op de bank bevallen, dat vonden wij niet zo’n goed idee… Maar uiteindelijk was de werpkist ook wel goed.

 

De geboorte van het eerste pupje verliep mooi vlot. Een heel mooi zwart teefje. Helaas was ze te klein en te zwak. Ze ademde wel, maar dit werd steeds zwakker. We hebben geprobeerd haar in leven te houden, maar helaas is dit niet gelukt.. Faith deed het vanaf het eerste moment geweldig! Ze likte het pupje mooi schoon en regelde ook zelf alles met de nageboorte en navelstreng. Dit hield ze keurig vol tot en met het laatste pupje. Ook likte ze de pupjes stevig zodat ze, wanneer mogelijk, goed op gang kwamen. Wat een super moeder vanaf het eerste moment!

 

Het tweede pupje kwam ongeveer 50 minuten later. Deze, een grauw teefje, was een stuk flinker. Er zat gelijk goed beweging in. Een klein schreeuwertje. Dat schreeuwen heeft ze vol gehouden totdat ze haar buikje vol had en lekker kon gaan slapen.

 

De volgende pup liet een tijdje op zich wachten. Waarschijnlijk waren Faith en wij te druk bezig met het eerste, zwakke pupje. Bijna twee en een half uur later werd ze geboren. Een flinke dame van 470 gram! Deze dame kon lekker tegen haar zusje aankruipen, totdat ze de kans kreeg om lekker te gaan drinken en daarna te gaan slapen.

 

Niet veel later werd het volgende teefje geboren. Voor Faith ondertussen al aardig wennen, zo’n bak vol met kruipende en piepende pupjes. In de werpkist vond ze niet meer voldoende ruimte om te bevallen. Dat deed ze daarom maar in het rennetje. Nadat ze keurig het vliesje om de pups had weg gehaald, pakte ze het pupje op en legde haar in de kist. Net als met de volgende pups die nog kwamen. Wat geweldig om te zien dat haar instinct gelijk zo’n goede moeder van haar maakt!

 

We hadden inmiddels 3 levende teefjes en vonden het wel tijd worden voor een reutje. We wisten dat er in ieder geval nog 1 pupje in zou moeten zitten. Dit hadden we gezien op de echo, maar we verwachtten er nog wel meer omdat Faith flink was gegroeid en de pups bijna een week te vroeg geboren worden.

 

Ruim een uur later kwam het volgende pupje, en ja hoor, dit keer een grauw reutje. Niet heel groot, maar wel erg mooi. Faith heeft het er maar druk mee. Tussen het werpen van de pups door, verzorgt ze haar kroost al goed. Ze laat ze lekker drinken en houdt ze goed in de gaten. Als wij een pupje pakken om te wegen of een bandje om te doen, wil ze die het liefste weer uit je handen pakken.

 

Een uurtje later wordt er opnieuw een reutje geboren! Nog één reutje te gaan, en er is voor alle mensen die tot nu toe hebben gereserveerd een hondje. Dat zou wel erg fijn zijn! Het buikje van Faith is nog wel een beetje bol, we verachten dat er in ieder geval nog wel een pupje komt.

 

Maar nu duurt het langer. Faith is al aardig vermoeid aan het raken, ze is natuurlijk al een poos bezig.

 

Rond 22.15 uur begint ze weer te persen. De vorige keren kwam er met het persen vrij snel een pupje, dit keer niet… Na een half uur persen bellen we de dierenarts. Een tijdje later komt deze langs. Ze voelt het pupje zitten, achterstevoren. Ook voelt ze dat er nog een pupje in de buik zit, er moeten dus nog 2 pupjes komen, spannend! Maar ze kan het pupje niet goed te pakken krijgen en besluit een weeën stimulerend middel te gaan halen. Als ze weer terug komt, zien we net het staartje en een pootje. Niet veel later wordt het pupje geboren. Helaas ademt en beweegt dit reutje niet… We proberen hem nog aan de gang te krijgen, ook Faith doet zelf nog wat pogingen. Maar helaas, het pupje blijft stil… Faith kan het eerst nog niet geloven, dus we laten het pupje nog even bij haar liggen. Als ze begint met de geboorte van het volgende pupje, halen we het dode reutje bij haar weg en leggen die bij het zwarte teefje. Ondanks alle mooie levende pupjes, worden we erg verdrietig omdat deze twee het niet gehaald hebben…

 

Het volgende pupje wordt nu, dankzij het spuitje dat Faith heeft gekregen, al snel geboren. Een zwart reutje is het! Niet heel groot, maar wel heel mooi. Maar ook een beetje vermoeid, waarschijnlijk doordat het met het vorige pupje allemaal wat langer duurde. Na flink poetsen en een beetje water over zijn kopje en flink wakker likken door Faith, komt deze goed op gang. We houden hem nog een tijdje extra in de gaten, maar hij gaat het steeds beter doen.

 

Faith heeft ondertussen nog wat last van naweeën, denken we… Net als de dierenarts wil gaan, zien we dat er nog een pupje aankomt! Ook deze wordt vlot geboren en we moeten hem een beetje op gang helpen. Dit pupje is iets groter dan zijn broertjes en doet het al snel heel goed!

 

Nu is Faith echt klaar met bevallen. Ze gaat weer heerlijk bij haar pups liggen en wij helpen de pups die nog willen drinken een beetje. De eerste pupjes hebben al eerder gedronken en liggen heerlijk te slapen. Wat een geweldig gezicht, zo’n bak met pups en een trotse moeder erbij!

 

 

 

 

Deze fokker is lid van de VDH.  Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden.
Deze fokker is lid van de VDH. Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden.
Deze fokker is lid van de VDH Ommen E.O.
Deze fokker is lid van de VDH Ommen E.O.