Over ons

Mijn naam is Bertil Stoeten en ik ben begonnen in 1997 binnen de hondensport, eerst bij een kynologievereniging maar al snel leerde ik mensen kennen die bij de VDH- kringgroep DWO in Hardenberg trainden.

Hier heb ik met mijn eerste hond, Bowie von Haus Ruota, heerlijk getraind en hem tot VH.2 gebracht.

Verder vroegen ze mij in Hardenberg al snel om in het pak te gaan staan; dit zag ik wel zitten en ik ben er toen met heel veel inzet aan begonnen, en na bijna twee jaar ben ik dan ook opgegaan voor kringgroeppakwerker en ik heb dit ook naar behoren mogen halen, onder Ruud v Eck, Toine Jonkers en Arie veldman.

Na een aantal jaren te hebben getraind in Hardenberg ben ik daar weg gegaan en ben ik tenslotte in Hellendoorn terecht gekomen. Na hier een jaar te hebben gelopen, ben ik er poosje uitgeweest, omdat ik het niet meer leuk vond door alles wat er omheen gebeurde.

Ik ben toen benaderd door kringgroep Ommen om daar pakwerk te komen doen. Ik heb daar heel goed over na moeten denken, maar ben daar gaan praten en hoorde dat de club op dat moment niet veel leden meer over had en geen pakwerker meer had.

Na een aantal weken daarover te hebben nagedacht ben ik daar begonnen met het pakwerk, wat ik zeker heel leuk vond om te doen, en nog steeds!

Maar het bloed kruipt toch waar het niet wil gaan, dus er kwam ook weer een pup, Bailey van the seven bridges road, waar ik IPO3 bij haalde.

Ze is nu negen en geniet van haar oude dag.

In het jaar 2005 ben ik begonnen met een kennelnaam aan te vragen, omdat ik graag een nakomeling van mijn hond Bailey wou.

Na alles geregeld te hebben had ik op 28 juli 2005  mijn kennel met de naam From the Road Force rond.

De naam heb ik samen met mijn toenmalige vriendin en schoonvader uitgezocht.

De naam is ontstaan, doordat ik in een woning zit van "de Wildkamp", vroeger geheten "de Baanbreker" (Road Force).

De tip Baanbreker kwam trouwens van een goede trainende vriend, Arend Kooij.

In het jaar 2007 heb ik een nestje mogen fokken met Bailey. Als vader koos ik de donkerwolfsgrauwbruine reu *Ignatz vom Grubenländer Schupo. Hier kwamen vier gezonde pups uit, waar ik er in eerste instantie één uit hield. Maar na enkele maanden kreeg ik al een belletje van één van de nieuwe eigenaren, dat men ging stoppen met de sport en dat zijn jonge hond weg moest. Toen heb ik de jonge hond van 7 maand teruggehaald en ik train daar nu zelf mee(Aaron) .

Uit dit nest zitten er nu drie in de sport. Aaron,Argos & Aranka.

Daarnaast ben ik nog voorzitter en pakwerker bij de kringgroep in Ommen en begeleid mensen daarbij, want instructeurs hebben we daar niet.

Eind 2007 ben ik benaderd door onze toenmalige Commissaris Africhting om zijn functie in het Provinciaal Bestuur over te nemen. Hier keek ik nogal van op en ik moest er zeker over nadenken.

Na dit een tijdje te hebben overdacht heb ik ja gezegd en ben ik met hem rond de tafel gaan zitten om de zaken door te spreken.

Sinds november 2007 ben ik nu Commissaris Africhting van Overijssel en hoop dit goed te kunnen invullen en mijn deel daaraan bij te kunnen dragen."

Nu je leest het wel, lekker druk, maar train natuurlijk ook nog steeds fijn met Aaron From the Road Force.

 

Bertil & Ymke Stoeten Hoitinga

14 november 2010

Deze fokker is lid van de VDH.  Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden.
Deze fokker is lid van de VDH. Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden.
Deze fokker is lid van de VDH Ommen E.O.
Deze fokker is lid van de VDH Ommen E.O.